Немачки Прапоситионен мит Аккусатив

2

Прапоситионен мит Аккусатив

Дие фолгенден Прапоситионен мит дем Аккусатив:

до
дурцх
ентланг
за
геген
je
Контра
без
на
um
против
преко
шира

ПРИМЕРИ:

бис Мит Аккусатив

“Бис ифаде односи се на достизање и достизање одређене мете и преведено је на турски језик до. Употребљава се на мјесту, броју, цијени и времену обавијести са именима која нису дефинирана.
бис Доннерстаг ден КСНУМКС. април
бис нацхстес Јахр

У неким случајевима, илир бис илир се користи у комбинацији са другим предлогом.

бис морген, од КСНУМКС
Температура од КСНУМКС до КСНУМКС Град
бис (нацх) Мунцхен,
бис вор дас Хаус
до зиме летим Атемзуг, бис геген Миттернацхт
бис убер беиде Охрен верлиебт

Користе се са одређеним предлозима у случајевима где треба одредити тачно место и време ...

Дер бус фахрт бис зум Бахнхоф

мит Митх Аккусатив
Сие риттен дурцх ден Валд.
Дурцх дие Насе атмен
Ако сте заборавили Мессерстицх умс Лебен.

ентланг Нацхгестеллт мит Аккусатив
ден Вег ентланг гехен
Ден Флусс се налази на крају Бауме.

Нацхгестеллт селтен ауцх мит Датив
дем Вег ентланг гехен
Дем Флусс ентланг стехен Бауме.

Ворангестеллт мит Датив, селтенер мит Генитив
Ентланг дем Флусс стехен Бауме
Ентланг дес Флуссес стехен Бауме.

фур Мит Аккусатив
Диесе Ауфгабе вар фур дие Сцхулер зу сцхвиериг.
Сие бекам нур ноцх вениг Гелд фур ден Ваген.
Сие треффен Ворбереитунген фур ден Карневал.
Ицх арбеите герн фур јеманден вие дицх.

геген Мит Аккусатив
Ер кампфте геген еинен вилден Ловен.
Ер сцхлуг мит дер Ханд геген дие.
Вир коммен геген (ден) Абенд ан.

је Мит Аккусатив
Дие Фахррадмиете бетрагт КСНУМКС Еуро је ангеброцхенен Таг.
дие Созиалластен је фестангестеллтен Митарбеитер

Унфлектиерт
Нацх је ист ауцх дие унфлектиерт Форм (Номинатив) ублицх:
Дие Фахррадмиете бетрагт КСНУМКС Еуро је ангеброцхенер Таг.
дие Созиалластен је фестангестеллтер Митарбеитер

ДА ЛИ СУ НЕМАЧКИ ДАНИ ТАКО ЛЕПИ?

КЛИКНИ, НАУЧИ НЕМАЧКИ ДАНИ ЗА 2 МИНУТА!

Контра
(контра) Мит Аккусатив

Аргументе про и цонтра ден Аусбау дес Флугхафенс
Созиалминистерин контра ден Стадтрат

охне Мит Аккусатив
Дер Јунге вар није уписао Ватер Гекоммен.
охне јеглицхес Интерессе
дие Рецхнунг охне ден Вирт мацхен

по Мит Аккусатив
по еингесцхриебенен Бриеф бенацхрицхтиген
Дие Варе вирд пер ерстен Октобер гелиеферт.

ум Мит Аккусатив
Умро је умлао у Марс
Дер Преис ист еинен Цент гестиеген.
ум еинен Рат биттен

насупрот Мит Аккусативу
Кохле против Виндкрафта
француски "Магични Реализам" насупрот италијанском "Неореализму"

преко Мит Аккусатива
Дие Сцхиффе кехртен виа ден Суезканал нацх Еуропа зуруцк.
Дер Зугрифф ауф ден Цлиент ерфолгт виа еинен Вебсервер.

шири мит аккусатив
Ес гесцхах видер сеинен Виллен.
шири дан Ситтензерфалл

немачка књига за учење

Драги посетиоци, можете да кликнете на слику изнад да бисте погледали и купили нашу књигу за учење немачког, која се допада свима, од малих до великих, дизајнирана је на изузетно леп начин, шарена, има доста слика и садржи веома детаљне и разумљива турска предавања. Можемо мирно да кажемо да је то одлична књига за оне који сами желе да науче немачки и траже помоћно упутство за школу и да лако може да научи немачки било кога.

Добијајте ажурирања у реалном времену директно на свом уређају, претплатите се сада.

Можда ће вам се и ове допасти
2 коментара
  1. ДОБРОДОШЛИ kaže

    Како сте

    1. АВД kaže

      добро

Оставите одговор

Ваша емаил адреса неће бити објављена.